Reageer

7 gedachten over “Reageer

 1. Ik nodig iedereen hartelijk uit om een reactie te plaatsen over de site, over mij als mens, over contact met Luisterrijk of over de hulp van Luisterrijk begeleiding en coaching. Ook reacties van collega’s en netwerk zijn welkom.
  Wat zijn je ervaringen? Wat is er uniek aan de hulp van Luisterrijk? Wat heeft het jou gebracht? Laat het alsjeblieft weten!

 2. Anthera is al vele jaren de coach van onze jongens die nu al jong volwassenen zijn inmiddels. Wij zijn dankbaar haar te hebben mogen leren kennen. Ze is een warme intelligente persoonlijkheid met veel humor, doorzettingsvermogen en creativiteit. Ze heeft ons gezin veel gebracht. Daarnaast heeft ze De Ontdekking (www.deontdekkingdrenthe.nl) in de opstart fase helpen vormen. Echt super!! 🙂

 3. Hoi Anthera,
  Prachtig en waardevol wat jij allemaal doet. Ik ken je als vriendin en weet wat je als mooi mens voor anderen kunt betekenen. Heel veel liefs en succes in alles wat je doet! 🙂

 4. Ik heb Anthera drie jaar als coach/woonbegeleiding gehad. Wars van hoe het hoort gaf ze me begeleiding op maat vanuit haar gevoel. Hierdoor heb ik me altijd veilig gevoeld en kon alles met haar bespreken. Ook hebben we samen veel geleerd toen ik uit mijn autisme brak en de wereld ging ervaren zonder autisme. Anthera ging open minded mee in het proces van ontdekken, leren en ontwikkelen tot een sociaal gezond en vaardig autismevrij individu die ik geworden ben.

 5. Anthera begeleid/coached mij al geruime tijd. Zonder haar weet ik niet hoe ik gekomen zou zijn tot waar ik nu ben. De PGB begeleiding van Anthera heeft mij zoveel meer gebracht dan de ‘reguliere’zorg in de jaren ervoor. Daardoor raakte ik steeds verder van mezelf vandaan en daarmee kwam ik niet waar ik zijn moest, nml in mijn eigen kracht en ‘wijsheid’.
  De ZIN (zorg in natura) kon alleen maar protocollair werken, ik moest inpassen in die strategie, naar mij werd niet geluisterd! Er werd geen specialistische kennis en ervaring ingezet op mijn problematiek (PTSS/ hoogbegaafdheid) ook was ik afhankelijk van de agenda die zij hanteerden. Geen zorg op maat dus!Dit was ook niet te verkrijgen.
  Anthera werkt met en vanuit haar HART. Ze is betrouwbaar, flexibel, luistert, is geduldig, heeft verstand van zaken, kent haar grenzen en gelooft in mensen en hun capaciteit om te veranderen en groeien.
  Dit vertrouwen staalt ze uit en helpt enorm.
  En bovenal, wat ik heel belangrijk vindt: Anthera blijft MENS.
  Dat wilde ik even kwijt…

 6. Anthera en ik zijn met elkaar in contact gekomen omdat ik een begeleidingsvraag had vanuit mijn autisme. Op dat moment had ik al een coach maar ik miste het vrouwelijke aspect. Ik ben namelijk een vrouw van 44 jaar, sinds eind 2009 heb ik de diagnose ASS. Anthera is een positieve vrouw, met een diep voelende betrokkenheid en een inlevende instelling. Zij is ook niet bang om kritisch, scherp of provocerend te zijn mocht de situatie dit vragen. Anthera is een intelligente, inspirerende begeleider voor mij. Samen hebben Anthera en ik een cursus gevolgd en wij begeleiden ook samen een gespreksgroep. Anthera maakt dat ik mij een volwaardig lid van deze samenleving voel die kan participeren middels mijn eigen kwaliteiten. Zij gebruikt hiervoor een vraaggestuurde benadering, in tegenstelling tot een aanbodgestuurde benadering, zij is zeer flexibel in haar werktijden en zeer breed inzetbaar. Ik vraag, zij levert zogezegd. Op praktische gebieden zoals huishouding, woninginrichting en dierenverzorging maar voor mij is misschien nog wel belangrijker dat zij mij begeleidt op het gebied van mijn gevoelens en emoties, mijn prikkelverwerking en mijn zelfverwezenlijking. Anthera begrijpt dat mensen met ASS juist zeer empatisch, gevoelig en inlevend kunnen zijn. Anthera helpt mij mijn leven vorm te geven zoals ik dat wil, de balans te vinden tussen mijn sterke en mijn zwakke kanten. Zij doet dit op een autismevriendelijke manier, zonder mij te willen verbeteren. Mede dankzij de begeleiding van Anthera heeft mijn leven zin gekregen. Ik ben wie ik ben en ik ben er trots op! Ik heb zeer veel te danken aan Anthera, ik hoop dat wij nog lang elkaars levens zullen inspireren en ik gun andere mensen met autisme ook een coach als Anthera die hen helpt om van een beperking een kwaliteit te maken.

 7. Nog niet zo lang geleden heb ik de diagnose ASS gekregen. Maar eigenlijk al vanaf dat ik me kan herinneren merk ik, dat ik anders tegen de mensen en de wereld om mij heen aan kijk en veel dingen anders beleef dan veel mensen in mijn omgeving. Eerst voelde dat nog niet als een last maar naar mate ik meer zelf keuzes kon en mocht maken en meer verantwoordelijkheden kreeg ging ik me steeds meer spiegelen aan anderen en raakte ik steeds verder verwijderd van het handelen en beslissingen nemen op gevoel. Vastlopen in gedachten en dat wat ik dacht dat anderen kwam steeds vaker voor en belette mij in het hier en nu te leven en van alles om mij heen te kunnen genieten.
  Voor en nadat de diagnose ASS bij mij gesteld was lukte het me niet om met de reguliere hulpverlening weer terug te komen bij het leven met mijn gevoel als uitgangspunt.
  Sinds Anthera mij, sinds een aantal maanden, is gaan begeleiden als coach lukt het mij langzaam aan steeds beter om weer te vertrouwen op dat ik beslissingen kan nemen vanuit mijn gevoel en dat ik op mezelf kan en mag vertrouwen. Elk gesprek kan ik open en ontspannen in gaan omdat ik weet dat Anthera onbevooroordeeld kan luisteren naar mijn vragen. Tijdens het gesprek lukt het altijd om tot de kern te komen van waar ik in vast loop. Waarna zij samen met mij zoekt naar handvaten waarmee ik concreet kan uitproberen of het me lukt moeilijke situaties anders te benaderen. Bijna altijd levert dit mij positieve ervaringen op waardoor mijn zelfvertrouwen groeit en ik in een volgend gesprek daar weer op voort kan borduren. Het oprechte vertrouwen in mij, de persoonlijke betrokkenheid, kennis van autisme en levenservaring van Anthera maken dat zij veel beter aansluit bij mij als professioneel hulpverlener dan alle personen en instanties waar ik tot nu toe mee in contact ben geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *