Door wie

Ik ben Anthera Zantinge en ik ben Luisterrijk!

Luisterrijk begeleiding en coaching is sinds 2010 mijn zelfstandige hulpverleningspraktijk. Ik woon in Bovensmilde, samen met mijn lieve man en onze geweldige hond.

Ik heb 30 jaar ervaring in de hulpverlening aan jongeren en volwassenen en ik ben HBO opgeleid. In mijn CV, kun je meer over mijn werkervaring en achtergrond lezen. Door mijn grote vermogen om echt te luisteren, in te voelen en aan te sluiten ben ik een goede match met mensen die zich van jongs af aan niet begrepen/anders voelen, anders denken, erg gevoelig, angstig of getraumatiseerd zijn. Mijn benadering is echter niet therapeutisch, wel empathisch, maar altijd doelgericht, oplossingsgericht en praktisch. ‘Van overleven naar leven’ is mijn leidmotief.

 

Wie ben ik als begeleider/coach?

Ik ben een ‘warme’, enthousiaste en positief ingestelde persoon. Ik ben gedreven, maar ook rustig en duidelijk. Ik zie altijd mogelijkheden in plaats van problemen of beperk

ingen. Ik accepteer jou zoals je bent en veroordeel je niet om wat je wel en niet doet /kunt.

Voor mij sta jij als mens altijd centraal. Het is mijn missie om in een samen-werk-relatie met jou zo goed mogelijk jouw wensen en doelen te realiseren. Dat doen we op basis van gelijkwaardigheid, wederzijds respect, openheid en vertrouwen:

 

    • ik luister altijd goed naar wat je te vertellen hebt
    • ik leef me in, zo goed als ik kan, om je echt te begrijpen
    • ik geloof jou en ik geloof in jou
    • ik zoek samen met jou naar oplossingen en wegen die bij jou passen
    • ik vraag heel erg dóór, zodat ik jou verder laat nadenken
    • ik respecteer jouw normen, waarden en kijk op het leven
    • ik help jou om te doen wat jou alleen moeilijk lukt
    • ik ben kritisch en houd je een spiegel voor als dat nodig is
    • ik ben verantwoordelijk voor mijn handelen en jij voor het jouwe
    • ik ben positief en optimistisch ingesteld en zie altijd mogelijkheden
    • ik ben open, eerlijk en écht

 

Ik besteed aandacht aan de psychische en emotionele aspecten van jouw problemen, maar ik ben tegelijkertijd ook doelgericht en praktisch ingesteld in mijn benadering. In moeilijke tijden ondersteun ik waar en wanneer dat nodig is. Zo nodig in weekenden of in de avond. 

Ik ga een samen-werk-relatie met je aan

die oprecht en persoonlijk is,

en ook professioneel verantwoord.